dissabte, 9 de juny del 2012

BRANQUES DE LA BIOLOGIA


BRANQUES DE LA BIOLOGIA (segons el estudi que realitzin)
  • Biologia ambiental: Estudia la relació dels sistemes biològics (organismes, espècies, ecosistemes) amb el seu entorn. És a dir, el coneixement de la biodiversitat i del paper que juga en el funcionament de la biosfera.
  • Biologia humana: És una ciència interdisciplinària que inclou els camps de la biologia, l'antropologia biològica, la arqueologia, la nutrició i la medicina, i es centra en els humans
  • Biologia marina: Estudia els éssers vius i les seves interrelacions amb l'ecosistema marí i conformen l'ecologia del mar així com també l'oceanografia i geologia marina.
  • Bioquímica: ciència que estudia les reaccions químiques i interaccions produïdes en organismes vius, incloent l'estudi i l'estructura de proteïnes, glúcids, lípids, àcids nucleics i altres molècules presents en cèl·lules.
  • Biologia Cel•lular Citologia és la branca de la biologia que estudia l'estructura i funció de les cèl·lules com a unitats individuals, complementant així a la Histologia (que estudia a les cèl·lules com a component dels teixits). 
  • Biologia Molecular: Estudia els éssers vius i els fenòmens vitals conforme a les propietats de la seva estructura i funcionament molecular. Aquest camp s'encavalca amb altres àrees de la biologia i la química, en particular amb la Genètica, la Biologia de Sistemes i la Bioquímica.
  • Botànica: És la ciència que s'ocupa dels vegetals o de tots els organismes tradicionalment considerats com a vegetals.
  • Ecologia: Estudia les interrelacions dels éssers vius entre ells i amb llur medi, és la biologia dels Ecosistemes. També es pot definir com l'estudi científic de les distribucions, l'abundància i les relacions dels organismes i les interaccions amb el medi ambient. Es subdivideix en: Ecologia forestal: Estudia els ecosistemes forestals i la interrelació dels sers que es desenvolupa als boscos. Ecologia oceànica: estudien les xarxes tròfiques que s'interconnecten entre elles i l'ecosistema marí. Ecologia teòrica: Estudia els sistemes ecològics fent servir mètodes teòrics com: models conceptuals simples, models matemàtics, simulació per ordinador i anàlisi de dades avançats. Limnologia: estudia els ecosistemes aquàtics continentals (llacs, llacunes, rius, basses, maresmes i estuaris), i les interaccions entre els organismes aquàtics i el seu ambient.
  • Fisiologia: Estudia els processos físics i químics dels éssers vius, amb l'objectiu de conèixer els fonaments materials de les funcions biològiques (nutrició, relació, reproducció...). Comprén : Fisiologia animal: Estudi de com funcionen i com realitzen les funcions fisiològiques els éssers vius. Fisiologia vegetal: És l'estudi del funcionament dels òrgans i teixits vegetals de les plantes.
  • Genètica: És la ciència de l'herència i la variació en els éssers vius. Genètica Mendeliana: Estudia la transmissió dels caràcters hereditaris a través de les generacions. Genètica molecular: Estudia l'estructura i funció dels gens a nivell molecular.
  • Histologia: És l'estudi de l'anatomia microscòpica de les cèl·lules i dels teixits de plantes i animals.
  • Micologia: Estudia els fongs, les seves propietats genètiques i bioquímiques, la seva taxonomia, i la seva utilitat per l'home com a font de medicaments i aliments. així com els seus perills.
  • Microbiologia: Estudi dels microorganismes, incloent-hi els virus, procariotes i eucariotes simples. es composa de Bacteriologia: Estudi dels microorganismes (bacteris). Virologia: Estudi dels microorganismes (virus).
  • Zoologia: És la ciència que s'ocupa dels animals o de tots els organismes tradicionalment considerats com a animals. Etologia: Estudia el comportament dels animals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada